Pitanja Odgovori

Često postavljana Pitanja

Kako mogu izvršiti registraciju i postati korisnik xPay servisa?

Registracija na xPay servis je prvi i osnovni korak za njegovo korištnje. Registracijska procedura je kratka i zahtijeva slijedeće podatke: ime, prezime, email, lozinka i potvrdu lozinke, te prihavtanje pravila i uslova korištenja.

Registracijska procedura se završava klikom na dugme „Registracija“ nakon čega na unesenu email adresu možete da očekujete poruku dobrodošlice. Email poruka dobrodošlice sadrži i aktivacijski link koji obavezno slijedtite kao završni korak potpune aktivacije xPay Račun korisničkog naloga.

Moram li se registrovati svaki put?

Registracija na xPay servis je prvi i osnovni korak za njegovo korištnje, svaki naredni put, korisnik jedino treba da uradi prijavu na servis. Prijava na servis podrazumijeva jedino unos korisničkog imena (email adresa) i lozinke u previđena polja.

Gdje sve mogu kupiti xBon?

xBon možete kupiti na 5.000 prodajnih mjesta u Bosni i Hercegovini, kao što su: prodavaonice mješovite robe, supermarketi, benzinske pumpe, kiosci …

Kako dopunjavam svoj xPay Račun?

Svoj xPay Račun dopunjavate prijavom na xPay servis, odabirom funkcije „Račun“ i opcije „Dopuna Računa“ gdje unosite kod sa xBona. Klikom na „aktiviraj“ dopunjavate svoj xPay Račun za vrijednost unesenog xBona.

Gdje mogu potrošiti iznos sa svog xPay Računa?

Trenutno, dopunu Vaših mobilnih telefonskih prepaid računa na Kviklik servisu i uplatu Wwin korisničkih računa. Ubuduće, kupovinu roba i usluga raznih online prodavača na teritoriju Bosne i Hercegovine i regije.

Mogu li iznos sa svog xPay Računa prebaciti na neki drugi xPay Račun, te na koji način?

Za sada ne, ali blagovremeno ćete biti obaviješteni kada ova usluga bude dostupna.

Je li moj xPay Račun siguran od zloupotrebe?

Sistem X upotrebljava sve dostupne protokole koji garantiraju najveći nivo sigurnosti i zaštite.

Šta ako zaboravim lozinku svog xPay Računa?

Potrebno je da odete na funkciju “Prijava” i odaberete opciju „Zaboravljena lozinka“. U predviđeno polje unosite Vašu korisničku email adresu i kliknete na dugme „Pošalji“. Na prethodno unesenu email adresu biće Vam dostavljena nova lozinka. Novu lozinku naknadno možete izmijeniti u kombinaciji koja Vama odgovara.

Mogu li xPay koristiti na mobilnom telefonu?

Da! Sistem X web stranica je prilagođena za sve operativne sisteme; Android, iOS i Windows, kao i za različite uređaje kao što su: smartphone mobilni telefoni, tableti, računala itd…

Newsletter

Prijavite se za newsletter
Aktuelne novosti, informacije i ponude dostavljat cemo na Vašu e-mail adresu.